Vorig jaar rond deze tijd begon het te kriebelen. Ik werkte 20 jaar in Facility Management en heb een hele interessante carrière achter de rug. Veel buitenlandse ervaring, voor grote bedrijven gewerkt en veel kansen gecreëerd en gepakt. Het werd tijd voor een eigen bedrijf, februari 2020 bleek echter niet de beste tijd …

Ik werd altijd geprezen om mijn aanpak waarbij ik de klant centraal stelde, doelen formuleerde en teams liet samenwerken met plezier in hun werk. Vele bijzondere opdrachten heb ik gehad, een nieuwe functie gecreëerd en met heel veel plezier mijn werk uitgevoerd.

Visie

De laatste opdracht die ik heb gedaan voor mijn werkgever en klant was in Göteborg in Zweden. Een mooie opdracht omdat ik zowel verantwoordelijk was voor de commerciële kant als de implementatie van de operationele kant. Niet voor de eerste keer had ik een andere visie dan de lokale collega’s, anders dan hun “one size fits all” mentaliteit. Weer was ik er van overtuigd dat dit niet nodig is en dat dit onnodig frustratie opleverde bij de klant.

Ik weet namelijk zeker dat iedere klant maar ook iedere locatie van een klant een andere behoefte heeft. Dit kan simpelweg gaan over de services zelf, maar ook over de frequentie van die services, de invulling van rollen etc.. Volledig “Custom-made” is het andere uiterste, maar een goede “tailor“ kan van dat saaie jurkje of gedateerde pak een nieuwe, goed passende outfit maken.

Aangezien ik die “tailor” ben en dit niet altijd de bedoeling was, werd het tijd om mijn kwaliteiten elders in te zetten, om mijn service aanbieden aan bedrijven die mijn toegevoegde waarde zien zoals de klant dat zag en hun te helpen om de puntjes op de i te zetten. Met mijn strategische en operationele kennis kan ik het verschil maken tussen een ok en een excellente dienstverlening. Dit doe ik door bruggen te bouwen tussen de klant en onze mensen. Ik heb heel wat teams weer werkend gekregen.

Bedrijf

Het laatste deel van 2019 heb ik mij voorbereid op het starten van mijn bedrijf. Ik heb strategieën bedacht en mijn branding opgetuigd met een Branding Coach. Vele gesprekken gevoerd met recruiters die stuk voor stuk heel enthousiast waren over mij en mijn ervaring. Het zag er heel rooskleurig uit en ik was er klaar voor. Per 1 februari heb ik mijn baan opgezegd met heel veel vertrouwen in de toekomst. Ik wist dat februari waarschijnlijk een maand zou zijn waar er niet veel zou gebeuren dus ik heb de tijd genomen om mijn website te maken en mij goed voor te bereiden.

In maart moest het gebeuren. Ik was er klaar voor. De recruiters waren enthousiast stonden klaar om mij te plaatsen bij één van hun opdrachtgevers want die aanvraag zou spoedig volgen ………

Nou dat liep dus even anders!

De afgelopen maanden hebben een enorme aanspraak gedaan op mijn creativiteit, mijn vertrouwen in mijzelf en mijn geloof in mijn kwaliteiten. Ineens was niemand meer geïnteresseerd. Oeps.

Ik heb gesolliciteerd en ben meerdere keren keihard afgewezen. Dat was even slikken. Ik ben de afgelopen 20 jaar slechts 1 keer eerder afgewezen omdat ik niet goed genoeg Frans sprak en verder altijd meteen aangenomen. Ja, het is Corona maar ik begon toch wel heel erg aan mijzelf te twijfelen. Hoe kon ik zo stom zijn om mijn baan op te zeggen? Wie dacht ik wel niet dat ik was, ik met mijn grote mond? Alle zelfkritiek kwam er vloeiend uit. Totdat ik mij realiseerde in gesprekken met mijn man en met hele goede vrienden, dat ik nog steeds die hele goede Manager ben die veel kan bereiken, die teams kan laten samenwerken terwijl anderen het al lang hebben opgegeven. Die gelooft in de toegevoegde waarde van FM en die weet dat ik echt een verschil kan maken. Kortom het hebben van een opdracht of een baan definieert niet mijn kwaliteiten. Die baan of opdracht is een platform waar mijn kwaliteiten tot uiting komen.

Vriendendienst

Met dit inzicht ben ik afwijzingen anders gaan bekijken waardoor deze meer iets over de situatie zeggen dan over mij persoonlijk. Ik heb in de tussentijd een opdracht gecreëerd als vriendendienst, zodat ik een oud opdrachtgever uit de brand kon helpen. Ik ben weer in actie. Zo heb de afgelopen maand geassisteerd in life-changing trainingen, waar ik zelf ook weer hele mooie, waardevolle lessen heb geleerd.

Die opdracht die komt er wel, daar ben ik van overtuigd. Wanneer en hoe die er uit ziet is nog niet helder maar dat ie er komt wel.

Mocht je meer willen weten hoe ik jouw bedrijf kan ondersteunen, neem dan contact met mij op zodat ik met je mee kan kijken.

Meer weten?

ggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhgvcccccccc